SLIDE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ"

 

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΓΑΛΑΤΑΣ


Ο Γαλατάς βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι του Πόρου, στις ακτές της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στη νοτιοανατολική ακτή της Αργολίδας. Είναι μια πανέμορφη κωμόπολη καταπράσινη και ειδυλλιακή, με υπέροχες ακρογιαλιές.
Στο ρου της ιστορίας ο Γαλατάς ακολούθησε κοινή πορεία με τον Πόρο.
Προικισμένος με φυσική ομορφιά και λαμπρό παρελθόν, εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του. Εδώ, θα δείτε τα ερείπια της αρχαίας Τροιζήνας, της γενέτειρας του ήρωα Θησέα.
Ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει ο Γαλάτας αλλά και όλη η ευρύτερη περιοχή είναι το περίφημο Λεμονοδάσος. Βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης. Ο κατάφυτος λόφος από λεμονιές, αριθμεί πάνω από 40.000 δέντρα, εκτός από την όμορφη αισθητικά εικόνα χαρίζει και στην περιοχή τη χαρακτηριστική ευωδιά των εσπεριδοειδών. Ιδιαίτερα την άνοιξη που τα δέντρα είναι γεμάτα λουλούδια, η μυρωδιά των ανθών των λεμονιών φτάνει ως τον Πόρο.

Κοντά στο Γαλατά και σε απόσταση 1 χλμ. από την Τροιζήνα βρίσκεται η μονή της Κεχαριτωμένης Θεοτόκου, η οποία εκτός από το θρησκευτικό ενδιαφέρον διαθέτει και φανταστική θέα.
Ο Γαλατάς είναι ανεπτυγμένος τουριστικά. Μπορείτε να τον επισκεφθείτε στα πλαίσια μιας ημερήσιας εκδρομής από τον Πόρο, αλλά προσφέρετε και ως τόπος διαμονής. Θα βρείτε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών για τη διαμονή σας και πολλές ταβέρνες, καφετέριες και μπαράκια για τη διασκέδασή σας. πηγή

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ BLOG

Creative Commons License Αυτό το blog ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική)
του περιεχομένου τou blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου
με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως ellinikanisia.blogspot.comό σύνδεσμο (link) που να οδηγεί ηλεκτρονικά τον επισκέπτη
στην αντίστοιχη σελίδα του blog