SLIDE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ"

 

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΑΚΡΩΤΗΡΙ


Το Ακρωτήρι απέχει 15 χλμ. από τα Φηρά. Είναι μια μικρή κοινότητα κτισμένη γύρω από τα τείχη του βενετσιάνικου κάστρου. Ακόμη και σήμερα - προστατευμένη στα ταλαιπωρημένα από τα χρόνια τείχη – η μικρή καστροπολιτεία μοιάζει να ζει στους δικούς της ρυθμούς.
Στο Ακρωτήρι βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Πρόκειται για του προϊστορικό οικισμό που ανακάλυψε ο αρχαιολόγος Σπύρος Μαρινάτος το 1967. Στην περιοχή ανακαλύφθηκε ένας ολόκληρος οικισμός θαμμένος κάτω από τη λάβα και τη τέφρα. Σύμφωνα με τα ευρήματα η περιοχή άκμασε γύρω στο 3000 π.Χ. και καταστράφηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου το 1500 π.Χ.
Από το Ακρωτήρι και ακολουθώντας μια ολιγόλεπτη περιπατητική διαδρομή, μπορείτε να προσεγγίσετε την Κόκκινη παραλία. Πρόκειται για ένα τοπίο μοναδικό στον κόσμο. Τεράστιοι κόκκινοι βράχοι και κοκκινωπά βότσαλά συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο σκηνικό. Η Κόκκινη παραλία είναι ιδιαίτερα οργανωμένη και έχει παγκόσμια φήμη καθώς πρόκειται για ένα ξεχωριστό φυσικό φαινόμενο.
ΠΗΓΗ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ BLOG

Creative Commons License Αυτό το blog ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική)
του περιεχομένου τou blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου
με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως ellinikanisia.blogspot.comό σύνδεσμο (link) που να οδηγεί ηλεκτρονικά τον επισκέπτη
στην αντίστοιχη σελίδα του blog